Ben je iemand die niet goed kan stilzitten? Iemand die constant weer bezig is met allerlei dingen. Je stopt enorm tijd en energie in je werk, na je werk ga je sporten of andere taken uitvoeren en wanneer je eindelijk in bed ligt zijn er genoeg dingen die door je hoofd spoken. Wat er dan gebeurt? Je slaapt slechter, korter en bent steeds sneller vermoeid. Ook daalt je productiviteit en je concentratie. Hoe je dit kunt oplossen? Je tijd beter managen en ook niet vergeten: rusten.

Neem je werk niet mee op vakantie

Iets waar veel mensen een grote fout maken, is hun werk meenemen op vakantie. Hierdoor kun je niet écht genieten en rusten en ben je toch constant bezig met je werk. Laat al je werkspullen thuis en zoek naar een fijne plek in de natuur waar je goed kunt ontspannen. Denk hierbij aan een vakantie in de Dordogne. Omringd door prachtige gebouwen, natuur en heerlijk eten.

Probeer nieuwe werk manieren uit

Wat altijd helpt is nieuwe manieren opzoeken en uitproberen. Denk aan de manier van pauzes houden, tijdsblokken inplannen en meetings op bepaalde dagen. Vraag rond in je bedrijf naar de beste tips en kijk wat voor jou het meeste effect heeft.

Vind een rustplek

De meeste mensen komen na een vakantie vermoeid thuis. Dit komt door alle activiteiten die tijdens een vakantie worden ingepland en omdat je alles wilt zien. Het zijn vaak hele leuke vakanties, maar het is ook belangrijk om goed opgeladen thuis te komen. Hoe je dit kunt doen? Een vakantiehuis kopen in Frankrijk bijvoorbeeld. Zo kun je een paar keer in het jaar een paar dagen naar je tweede huis om daar even niks te doen. Na een tijdje ken je de stad of het dorp en kun je goed bijkomen. De andere vakantiedagen kun je opnemen voor actievere vakanties en om nieuwe plekken te ontdekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *