Als je van plan bent om een instrument te gaan bespelen is dat een leuk idee. Plezier in het leren van iets nieuws en het kan een mooi resultaat opleveren. Ook kan het nog eens goed zijn voor de hersenontwikkeling. Maar welk instrument moet je nu kiezen? De piano, de viool, een gitaar of iets minder populairs? Ik denk dat het belangrijk is om niet te veel te kijken naar hoe moeilijk een instrument zal zijn maar meer naar welk instrument voor jou uiteindelijk het mooiste klinkt. Wat vind je mooier? Een ingewikkeld piano stuk of een bijzondere viool solo? De twee zijn lastig vergelijken omdat ze zo anders zijn, maar het advies van ..naam van blog website.. is om een instrument te kiezen dat je toch het meest ontroerd. Binnen de snaarinstrumenten heb je verschillende instrumenten te kiezen.

De viool wordt het meest gekozen, maar binnen deze categorie vallen ook de altviool de cello en de contrabas. De alt viool heeft een iets lagere klank dan de viool, maar kan nog wel hoog spelen. Het meeste verschil ligt in de klankkleur, het geluid dat de alt viool produceert is net even anders. Vergelijk dit op dezelfde manier als dat stemmen van mensen anders zijn. Dit geldt ook voor de cello. De cello kan een stuk lager spelen maar kan nog steeds hoge noten produceren, vooral de klankkleur is anders. De contrabas daarentegen is wel vooral instrument dat lagere tonen mooi kan spelen. Daarnaast heb je nog blaasinstrumenten. Dit is een categorie waar je echt gepassioneerd voor moet zijn. Vind je het geluid van een trompet of trombone mooi? Of geeft de dwarsfluit je een ontroerend gevoel? Het meest van alle instrumenten wordt de piano gekozen.

Dit is waarschijnlijk doordat de piano zo veel veelzijdigheid kent in liedjes en genres. Ook is de piano populair omdat veel mensen het mooi vinden. Het enige lastige bij een piano is dat een noot niet lang aangehouden kan worden. Eenmaal aangeslagen klinkt de nooit even maar deze sterft langzaam uit. Bij andere instrumenten kan een noot wel aangehouden worden. Voor meer informatie over de piano kunt u eens kijken op de website van Emile van Leenen Piano’s. Ook de gitaar is erg populair. Hier kunnen ook geen noten op aangehouden worden. De gitaar wordt vooral veel gebruikt voor het begeleiden van bijvoorbeeld de zang, maar er zijn een aantal mooie nummers te vinden voor solo op de gitaar. Meestal komt dan de Spaanse gitaar naar voren, en wordt veel Flamingo gespeeld. Tot slot is slagwerk een optie. Hier wordt met name de drums mee bedoeld. Dit is een optie als je ritme erg leuk vindt. Wel zijn de drums altijd begeleidend en nooit solo. Niet zeker over je keuze? Een aantal instrumenten proberen kan nooit kwaad, maar kies vooral welk instrument je het mooist vindt.