3 december 2021

Wat te doen tegen psoriasis?

2 min read

Veel mensen hebben last van psoriasis. Dit is een huidaandoening, waarbij er rode en schilferige plekken ontstaan op de huid. Dit gaat op een gegeven moment jeuken en kan erg vervelend zijn. Bij sommige mensen belemmerd dit zelfs het dagelijks leven en de nachtrust. Het is dan ook logisch dat je zo snel mogelijk van psoriasis af wilt. Ben jij benieuwd wat je hier tegen kunt doen? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Wij leggen je namelijk uit wat je kunt doen tegen psoriasis. Lees dus snel verder!

Wat zijn de symptomen?

Voordat we dieper ingaan op hoe je psoriasis kunt behandelen, is het goed om eerst even stil te staan bij de meest voorkomende symptomen. Zoals we net al benoemden heb je met psoriasis last van rode plekken op je huid die erg kunnen gaan jeuken en schilferen. Deze ontstaan meestal op de armen, benen, maar ook op de romp en zelfs je hoofdhuid. De plekken blijven er meestal een paar weken zitten. Sommige mensen hebben last van chronische psoriasis. Bij hen blijven de plekken dus regelmatig terugkeren. Er vanaf komen is dan ook een stuk lastiger.

Psoriasis behandelen

Gelukkig zijn er wel manieren om psoriasis te voorkomen of te behandelen, waardoor de klachten minder worden. Het eerste wat je kunt doen is factoren vermijden die klachten verergeren. Stop bijvoorbeeld een tijdje met roken of drinken en kijk of de klachten minder worden. Daarnaast is het goed om de nagels zo kort mogelijk te houden. Probeer ook niet te lang in de zon te zitten en laat de huid niet verbranden. Mocht je toch last hebben van psoriasis, dan bestaat er speciale psoriasis zalf. Deze zalf kan psoriasis niet genezen, maar wel de klachten aanzienlijk verminderen. De zalf kun je dagelijks gebruiken en één tot twee keer per dag aanbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *