26 oktober 2021

Wat is een fysiotherapeut en wat doet een fysiotherapeut?

2 min read

Bij klachten aan je gewrichten of spieren, hoop je natuurlijk dat dit snel overgaat. Mochten je klachten lang aanhouden, dan kan het raadzaam zijn om een specialist in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan een fysiotherapeut. Deze persoon kan de pijn verminderen en het lichaam beter laten functioneren door middel van verschillende behandelingen en technieken. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Wat is een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is iemand die is gespecialiseerd in ons bewegingsstelsel. De fysio behandelt mensen die moeite hebben met bewegen of die bepaalde klachten ervaren in hun spieren en gewrichten. Hiernaast kan een fysiotherapeut ook helpen om bepaalde klachten te voorkomen.

Wat doet een fysiotherapeut?

Als je naar een fysiotherapeut gaat, zul je eerst een intakegesprek krijgen. Tijdens deze afspraak kijkt de fysio naar je klachten en worden er een aantal vragen gesteld. Zo probeert de fysio de oorzaak te achterhalen en kan er een behandelplan opgesteld worden voor de fysiotherapie. Dit behandelplan is persoonlijk en afhankelijk van je klachten. In het behandelproces zal de fysio je bepaalde oefeningen geven voor tijdens de afspraak en voor thuis. Als je deze oefeningen uitvoert en alle adviezen opvolgt, zul je merken dat je klachten snel over gaan.

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Je kunt bij een fysio terecht als je last hebt van klachten aan je nek, arm of schouder. Maar ook als je last hebt van artrose, enkelletsel, hernia, een blessure, of reuma. Het kan soms ook zo zijn dat een fysio je doorverwijst naar een andere specialist, zoals manuele therapie. Het komt vaak voor dat specialisten samen werken om de klachten zo goed mogelijk op te lossen. Voordat je naar een fysio gaat, is het goed om eerst even te controleren of je verzekering de kosten wel dekt en of je een verwijsbrief nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *