19 januari 2022

Waarom heb ik oefenbroekjes nodig?

2 min read

Het zindelijk maken van je kind is vaak moeilijker dan gedacht. Dit gaan niet zo snel als we vaak zouden willen. Theoretisch gezien is een kind vanaf 1.5 jaar klaar om zindelijk te worden. In de praktijk ligt deze grens tussen de 2 en 3 jaar voor overdag. Om ze ook s ’nachts zindelijk te krijgen kost vaak nog iets meer tijd. Vanaf het moment dat je begint met de zindelijkheidstraining is het handig om oefenbroekjes in huis te gaan halen. Hierdoor voelt uw kind eerder de nattigheid aan de binnenkant, en zal sneller aangeven wanneer deze moet plassen.

Wat voor soorten oefenbroekjes zijn er?

Om de zindelijkheid bij jonge kinderen te stimuleren zijn de broekjes in verschillende prints te verkrijgen. Om een broekjes bij je zoon of dochter aan te doen met een print of kleur die hij of zij zelf heeft gekozen, maakt de kans kleiner dat deze hierin wil plassen. Denk bijvoorbeeld aan een stoere tractor of mooie prinsesjes. De broekjes zijn gemaakt van bamboe en microvezel stof. Let er wel op dat deze in de eerste fase niet de vervanger is voor de luier, maar meer een hulpmiddel. Pas in de laatste fase van de zindelijkheidstraining kun je de luiers gaan vervangen door oefenbroekjes.

Welke maat oefenbroekjes heb ik nodig?

Welke maat broekjes je nodig hebt ligt aan de leeftijd van je kind. Als je net begint met zindelijkheidstraining en je kind is rond de 2 jaar oud dan is het raadzaam om in de winkel even goed te kijken of het broekje strak genoeg zit, zodat deze geen open plekken laat zien. De broekjes zijn allemaal voorzien van elastische banden, waardoor deze goed rekbaar blijft. Hierdoor zijn de meeste broekjes geschikt voor kinderen tot ongeveer 3 – 4 jaar oud. Omdat de meeste kinderen pas rond de 3 jaar zindelijk gaan worden, en zelf aan kunnen geven wanneer zij naar de wc moeten, is het fijn om te weten dat je deze oefenbroekjes ook in de nacht aan kunt houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *