26 oktober 2021

Veel vrijheid door het rijden op een motor

2 min read
Rijbewijs

Met het rijden op een motor ervaar je veel vrijheid, voel de wind langs je heen gaan en de zin schijnen tijdens het rijden. Motorrijbewijs Arnhem zorgt ervoor met de nieuwste motoren en veel kennis en ervaring dat je snel je rijbewijs voor de motor kunt halen. De meeste mensen slagen de eerste keer bij verkeersschool Wesseldijk dus waarom zou jij dit niet kunnen doen? We bekijken vooraf of je al wat ervaring hebt opgedaan, op deze manier kunnen we inschatten hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt tot je examen kunt doen. Met een pakket op maat, in je eigen tempo streven we ernaar rijbewijs A in één keer binnen te halen.

motorrijbewijs arnhem

Verschillende soorten rijbewijzen voor de motor

Om deel te mogen nemen aan het verkeer op een motor heb je een motorrijbewijs nodig. Het type rijbewijs bepaalt welk soort motor je mag besturen. Motoren kun je onderverdelen in drie soorten:

–        lichte motoren (A1)

–        middelzware motoren (A2)

–        zware motoren (A)

Voor de verschillende categorieën tellen ook andere leeftijd om er mee te mogen rijden. Om met een A1 motor te mogen rijden moet je op de leeftijd zijn van 18 jaar, voor een middelzware motor 20 jaar. Om op een zware motor te rijden dien je de leeftijd te hebben van 24 jaar.

motorrijbewijs

Proefles motorrijden

Weet je nog niet helemaal zeker of je motorrijbewijs Arnhem halen iets voor jou is? Met een proefles kun je een beetje proeven hoe het is om met een motor de weg op te gaan, op deze manier voel je wat er je ongeveer te wachten staat. Ook wanneer je een klein beetje onzeker bent heeft verkeersschool Wesseldijk de juiste instructeurs om er voor te zorgen dat je je eigen als een vis in het water voelt. Met veel geduld en de aanpak die jij nodig hebt stomen zij je klaar voor het eindexamen. Er wordt lesgegeven met de modernste motoren die van alle nieuwe technieken zijn voorzien.