Elk mens die een klein beetje moeite doet om milieuvriendelijk of duurzaam bezig te zijn, kan het verschil maken. Wat kun je doen om elke dag een beetje duurzaam te zijn. Helemaal duurzaam leven gaat moeilijk, maar je best doen om duurzamer door het leven te gaan, dat is toch het proberen waard? Bekijk eerst de website van GreeOn.

Plastic scheiden

Mensen maken gemiddeld 7 plastic verpakkingen open per dag. Heel veel verpakkingen worden grotendeels nog gemaakt van plastic. Door plastic te scheiden, kunnen er weer nieuwe verpakkingen van gemaakt worden. Ook hoeft er geen nieuw plastic bij gemaakt worden. Plastic scheiden heeft een positieve invloed op het milieu. Als je plastic afval gaat scheiden, dan is het belangrijk om hier zorgvuldig in te zijn. Het is beter om een doorzichtige vuilniszak te gebruiken voor het plastic. Zo kan de vuilnisman snel zien of er afval tussenzit wat er niet in thuishoort.

Korter douchen

Als je korter doucht, dan bespaar je geld, gas en water. Het is beter voor het milieu als iedereen korter gaat douchen. Als je korter doucht dan bespaar je ontzettend veel CO2. Ook is het beter voor je portemonnee en je huid als je korter doucht.

Eigen boodschappentas

Als je elke keer je eigen tas meeneemt, dan heb je niet de plastic tasjes nodig die worden aangeboden bij de winkel. Door een eigen tas mee te nemen naar de winkel, bespaar je op geld en grondstoffen. Dit heeft natuurlijk een positieve invloed op het milieu. Veel mensen zijn gemakzuchtig hierin en kopen een tasje voor 15 cent erbij. Vervolgens wordt dit tasje vaak maar 1 tot 3 keer gebruikt en eindigt het bij het plastic afval.

Voorkom sluipgebruik

Als je je stekker in het stopcontact laat zitten, dan verbruik je ongemerkt stroom. Als je na gebruik van het licht, de tv en de computer de stekker uit het stopcontact haalt, dan kan je wel 70 euro besparen per jaar.

Auto vaker laten staan

Als je er vaker voor kiest om met de trein of de fiets te reizen dan is dit beter voor het milieu. De trein stoot namelijk bijna geen CO2 uit.