26 oktober 2021

Hier moet je rekening mee houden als je motor wilt rijden

2 min read
voordat je motor gaat rijden

Voordat je een motor koopt en zomaar gaat rijden, moet je weten waar je aan begint. Er zijn namelijk verschillende dingen om rekening mee te houden. Daarom hebben we het hier over motorverzekeringen en onderhoudskosten. En je moet natuurlijk om je eigen veiligheid denken tijdens het motorrijden! Ben je al helemaal op de hoogte en heb je alleen nog een motorverzekering nodig? Kijk dan op Direct Motor Verzekeren voor een goedkope motorverzekering.

Motorverzekering

Natuurlijk moet je een motorverzekering nemen als je een eigen motor wilt rijden. Dit is immers verplicht. De verplichting geldt alleen voor het verzekeren van schade die je kan veroorzaken bij anderen. Maar de goedkoopste motorverzekering kiezen is niet altijd de verstandigste keuze. Kijk goed naar wat een motorverzekeraar dekt. Dekking en uitbetaling verschilt per verzekeraar. Daarnaast kan een verzekeraar ook voorwaarden stellen voor uitbetaling, zoals een bepaald type slot, of je motor ‘s nachts binnen stallen. Voor veel mensen is het verstandig om je ook te verzekeren voor diefstal van de motor en schade aan de motor en motoruitrusting.

Veiligheid op de motor

We noemen het hier als tweede punt, maar iedereen weet eigenlijk: veiligheid moet voorop staan. Dat geldt dus ook tijdens het motorrijden. Het is erg onverstandig om op de motor te stappen zonder de gepaste bescherming en te denken ‘mij gebeurt toch niks’. Als je zo omgaat met veiligheid tijdens het motorrijden zou je plezier van je nieuwe motor wel eens heel kort kunnen duren. Stap je op de motor, dan zou je altijd een helm, motorhandschoenen, motorkleding en -laarzen moeten dragen. Ja, ook als het warm weer is. Denk maar zo: een ongeluk hoeft niet door jou te komen om invloed op jou te hebben.

Onderhoudskosten

Weet je zeker dat toen je ging kijken naar je budget om een motor te kopen, je écht alle kosten hebt meeberekend? Heb je ook gedacht aan kosten van onderhoud aan je motor? Zo ja, dan heel goed! Maar zo niet, doe dat dan alsnog. Onderhoudskosten zijn belangrijk om rekening mee te houden in je maandlasten. Je hoeft misschien niet elke maand duur onderhoud te doen, maar het is wel slim om elke maand alvast wat opzij te zetten voor de grote onderhoudsbeurt. Zijn er volgens jou nog meer dingen die een beginnende motorrijder moet weten?