De Hakonechloa macra is makkelijker uit te spreken als: Japans berggras. Het is een langzaam groeiend gras en is zichtbaar in vele tuinen, meestal voor de sierlijkheid. 

Het gras heeft een groeiwijze dat overhangt, waardoor het geschikt is voor je rand van je tuinpad. Het blad heeft een opvallende groene nerf en is verder ook geheel groen. In augustus en september bloeit het gras volledig. De standplaats van het gras is het beste indien het een zonnige plek in de tuin is. In de herfst geeft dit siergras een charmante verkleuring aan het blad. Het gras wordt ongeveer veertig centimeter groot en is winterhard. Het is niet wintergroen, door de verkleuring in de herfst.

Hakonechloa macra

Je kunt het gras kopen via een online winkel

Wil je het gras aanschaffen tegen een lage prijs? Dan kun je terecht bij de online webwinkel van het Groene Paradijs. Deze winkel heeft een mooi assortiment met verschillende planten, grassen en bomen. Voor ieder wat wils! Doordat het zich alleen focust op de online winkel gaan de kosten volledig naar het personeel en naar de betrouwbare kweek. Je kunt uiteraard altijd contact opnemen voor gerichte adviezen en vragen!