Een heerlijke plek voor kinderen, een leuke plek voor huisdieren en een gezellige plekken voor de ouders. Je tuin is waar je ontspant, samenkomt en ultiem kunt genieten. Wel hoor je je tuin kindvriendelijk te bouwen om hier goed van te kunnen genieten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dit geldt helaas ook in de tuin. Gelukkig zijn er een hoop manieren om je tuin veilig te maken voor je kinderen.

Een veilige omgeving bouwen

We willen dat de schutting goed vastzit en dat je kind niet makkelijk zelf de tuin uit kan gaan. Je kunt dit voorkomen door een goede schutting te bouwen en bij de tuindeur extra sloten te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan geïmpregneerde palen die zorgen voor extra steun. Is er een grotere oppervlakte die je wilt afscheiden? Kies dan voor afrasteringspalen die ook erg stevig en duurzaam zijn.

Gezelligheid in de tuin met een baby

Natuurlijk wil je ook weleens een barbecue avond inplannen in je eigen tuin. Het is gezellig en lekker, maar kan ook gevaarlijk zijn. Dit geldt voor iedere soort barbecue. Houd je baby goed uit de buurt, ook wanneer de barbecue uitstaat. De kolen van de barbecue blijven natuurlijk nog heel lang heet en je wilt niet dat je baby zich hieraan verbrandt. Je kunt voor de zekerheid een hek plaatsen om de barbecue, zodat je je baby wel vrij kunt laten kruipen. Vergeet ook niet om altijd je barbecue spullen op te bergen.

Help, ik heb een balkon!

Ook op het balkon is veiligheid enorm belangrijk. De afstand van de spijlen mogen bijvoorbeeld niet meer dan 10 centimeter zijn. Is dit wel zo? Bevestig de spijlen met een houten plaat voor de afscherming van alle spijlen. Laat ook nooit stoelen of een opstapje staan waar je kind op kan klimmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *