26 oktober 2021

Drie soorten dakramen voor elk soort woning

1 min read
Dakramen

Wanneer je meer licht wil in een kamer en bovendien niet alle ruimte hebt op je muren, dan bieden dakramen de uitkomst. Een dakraam lijkt veel op een regulier raam maar met een groot verschil: het venster is bevestigd in het dak in plaats van in de muur. Er zijn een aantal soorten dakramen om uit te kiezen:

Dakramen
  • een zolderraam
  • een standaard tuimeldakraam
  • een uitzetraam
  • een tuimelraam met verhoogde as

Welk raam het meest geschikt is voor jou hangt van je woning af en natuurlijk je smaak. Want elk raam heeft eigen voor- en nadelen. Verdiep je altijd goed in de opties voor je overgaat op een aankoop.

Het klassieke zolderraam

Een zolderraam is een dakraam dat naar buiten open gaat zoals een gewoon raam. Vaak heeft zo’n dakraam wel een standaard waarmee je het raam vast kunt zetten als het open staat. Een klassiek zolderraam helpt goed met de ventilatie en wordt daarom veel gekozen voor vochtige zolders. Bovendien is het een goede manier om het dak te betreden, bijvoorbeeld voor schoonmaak. 

Dakramen

Tuimelraam

Een tuimelraam tuimelt een kant op vanuit de as van Bouw-handel.nl. Die as kan in het midden van het raam zitten maar ook iets hoger geplaatst. Het tuimelraam is voldoende als je het raam niet als dakbetreding wil gebruiken. Je kunt het raam ook deels open zetten als het regent, zonder bang te zijn dat het water de kamer binnenkomt. Dat is een voordeel ten opzichte van andere dakramen.