26 oktober 2021

De beste werksfeer creëren voor je werknemers

2 min read

Een goede werksfeer brengt een hoop voordelen met zich mee. Het zorgt ervoor dat je erg succesvol kan worden als bedrijf. Je werknemers werken beter, concentreren zich beter, hebben het meer naar hun zin en de onderlinge communicatie werkt prettig voor iedereen. De lijst met voordelen is oneindig. Hetzelfde geldt wanneer er geen fijne werksfeer is. Dit zorgt voor veel verzuim, veel uitstroom en lage productiviteit. Dit kost je als bedrijf niet alleen veel geld, maar het brengt ook veel stress met zich mee. Hoe kun je nu de beste werksfeer creëren voor je werknemers?

Stress voorkomen

Iedere baan kan weleens stressvol zijn. Soms moet je deadlines halen en heb je nog bijna niks af of je vindt je werk nog erg lastig. Een goede werksfeer betekent een zo stressvrije omgeving mogelijk. Werkstress is één van de grootste oorzaken van verzuim en het is enorm belangrijk dit zo veel mogelijk te voorkomen. Dit betekent voldoende pauzes houden en goede werkomstandigheden. Dit betekent ook ruimtes creëren waar werknemers kunnen ontspannen. Denk hierbij aan een sportruimte of een ontspanningsruimte waar men ook even alleen kan zijn.

Een duidelijk verzuimprotocol voor iedereen

Ieder bedrijf heeft te maken met verzuim. Het ene bedrijf heeft hier minder mee te maken dan het andere bedrijf. Je kunt hier als werkgever ook zeker aan werken. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren PMO waarbij gezondheidsrisico’s van je werknemers in kaart worden gebracht. Zo kun je een hoop risico’s voorkomen en weet je wat je moet doen wanneer er een werknemer ziek wordt. Is het verzuimprotocol niet goed of merk je dat er toch nog te veel problemen zijn op de werkvloer? Dan kun je een bedrijfsarts inschakelen. Een bedrijfsarts gaat met zieke werknemers in gesprek en kijkt naar de beste oplossing voor hem of haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *