26 oktober 2021

5 redenen waarom de SYM Fiddle 2 zo populair is

3 min read
Sym

Er zijn volop merken om uit te kiezen, waarom zijn de SYM scooters dan zo gewild? Met name de SYM Fiddle 2 is een regelrechte hit gebleken, en niet voor niets. Hier zijn vijf redenen waarom de Fiddle 2 zo populair is.

1. SYM scooters is een echt merk

Vespa is net als Gilera en Aprilia een merknaam van het bedrijf Piaggio uit Italië. Met merken als BTC, VOM en Turbho ligt het anders. Dat zijn namelijk merken die niet van een specifieke fabriek komen, maar als ‘merkloze’ scooters worden gemaakt op basis van de eisen die ieder merk stelt. Daarmee zijn het importeurs die producten inkopen bij de fabrikant. SYM scooters valt wat betreft prijs onder de ‘budget’ merken, terwijl het toch een echt merk is. De Sanyang Motor Company bestaat al sinds 1954, en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Het is niet voor niets dat Hyundai deze fabrikant auto’s liet maken. Hoewel het een Taiwanees merk is, hebben ze ook fabrieken in China en Vietnam. In Japan is dit merk een bekende naam, terwijl die zelf ook niet bepaald verlegen zitten om fabrikanten van motorvoertuigen. De SYM Fiddle 2 is daarmee een echte merkscooter.

Sym Fiddle

2. De SYM Fiddle 2 is goedkoop

Zoals we net als even noemde betreft het een merk met tweewielers in de goedkopere categorie. Je koopt een paar Fiddles voor de prijs van één Vespa. De prijs ligt wel iets hoger dan de bekende Chinese retro scooters, daar staat tegenover dat deze producten net een stukje beter zijn afgewerkt. En dat merk je. Misschien niet direct, maar na een aantal kilometers ontdek je dat een SYM Fiddle 2 meer biedt dan je voor deze prijs zou verwachten.

3. Er zijn veel opties mogelijk

Wil je deze scooter opvoeren? Geen probleem! Een windscherm installeren? Dat is mogelijk! Valbeugels voor extra veiligheid en een mooi uiterlijk? Doen we gewoon! Je kunt een compleet uniek exemplaar samenstellen in de webshop met een combinatie van features die niemand anders heeft. Omdat je voor het ‘kale’ model niet te veel hoeft te betalen is dat heel goed te doen. Je kunt zelfs een handvat verwarming laten installeren als extra optie. Of plaats een kinderzitje en breng je kindje naar school met de scooter.

4. De twee is here to stay

De eerste Fiddle is verdwenen uit het assortiment, de nummer drie is alweer enige tijd leverbaar. Toch lijkt de SYM Fiddle 2 nog een flinke periode voor zich te hebben. Dit model heeft blijkbaar een uitstraling en kwaliteit waardoor de fabrikant er gewoon mee doorgaat. Er is concurrentie genoeg, SYM maakt zelf diverse modellen die zich wat betreft features in dezelfde categorie bevinden. Maar nummer twee blijft gewoon in het assortiment en wordt nog steeds vaak verkocht. Dat de derde editie standaard flink duurder is zal ook meespelen.

scooter bezorgen

5. Modern en toekomstgericht

Je kunt een goedkope scooter kopen en deze in enkele jaren oprijden. Dat zou jammer zijn, maar het kan wel. Je ziet al direct dat de SYM Fiddle 2 voorbereid is op de toekomst. Kijk maar naar de EURO4 normering, daar moeten straks alle scooters aan voldoen. Het is daarmee een duurzame en milieuvriendelijke scooter die ook nog eens zuinig rijdt. Schakelen hoeft niet, starten doe je met een druk op de knop. En als je er graag een LED koplamp op laat monteren is dat ook een optie. Kortom, ondanks het retro design is het een heel moderne scooter waar je nog jaren mee kunt rijden. Een beetje onderhoud op z’n tijd is uiteraard wel nodig, maar dat geldt voor alle scooters.

Dit waren vijf redenen om deze scooter te kopen. Wat is voor jou belangrijk?